США не підтримали звинувачення Анкари щодо відповідальності курдів за теракт

США не підтримали звинувачення Анкари щодо відповідальності курдів за теракт

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає завчасними робити будь-які висновки щодо визначення відповідальності за підрив замінованого автомобіля в Анкарі, який забрав життя 28 людей, поки триває слідство.

Так прокоментував звинувачення з боку Туреччини на адресу сирійських курдів у організації теракту речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми поки що не можемо підтвердити або спростувати твердження турецького уряду щодо того, хто несе відповідальність (за теракт в Анкарі – ред.)", - заявив Кірбі.

Він зауважив, що це питання все ще залишається відкритим, оскільки розслідування продовжується.

"Те, що ясно на цей момент, що це був терористичний напад, який забрав життя невинних людей", - сказав представник держдепу, додавши, що держсекретар США Джон Керрі висловив свої співчуття по телефону в четвер у розмові з турецьким колегою.

Водночас, Кірбі закликав Туреччину припинити бойові дії з сирійськими курдами, назвавши їх контрпродуктивними для досягнення спільних цілей у боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Як повідомляв Укрінформ, у середу в центрі Анкари поряд з військовим гуртожитком вибухнув замінований автомобіль. У результаті інциденту загинули, щонайменше, 28 людей, понад 60 отримали поранення.

У четвер уряд Туреччини поклав головну відповідальність за теракт на Загони народної самооборони курдів (YPG).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-