Глава МЗС Фінляндії: Ситуація в Сирії - ганьба для світової спільноти

Глава МЗС Фінляндії: Ситуація в Сирії - ганьба для світової спільноти

Укрінформ
Війна в Сирії - це ганьба для світової спільноти, переконаний міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.

Про це повідомляє Ylе.

"Це ганьба для світової спільноти, ООН, міжнародних громадських організацій і великих держав, що вони дозволяють такому тривати", - зазначив Сойні.

За його словами, Євросоюз не може самостійно вирішити цей конфлікт.

"Потрібно розпочинати з людей: жінки і діти гинуть там щодня. Це вкрай серйозно і цього не можливо схвалити. Другий пункт, це воєнні дії. Алеппо - важливе місто, війська Асада намагаються проникнути в нього за допомогою російських бомбардувань. Ситуація дуже серйозна. Я сподіваюся, що в четвер розпочнуться переговори", - підкреслив фінський міністр.

Він також додав, що розчарований тим, що ніхто не бере на себе відповідальності за те, що відбувається.

"Громадяни теж повинні прокинутися. У нас виходять на демонстрації через будь-які речі, але демонстрацію з приводу Сирії ніхто ніде не влаштовував", - дивується Сойні.

Міністр зазначив, що в Сирії зараз важка гуманітарна криза, яка може стати ще важчою, якщо у війну включаться нові країни. Разом з цим ситуація з біженцями може теж посилитися.

Як повідомлялося раніше, з дати початку повітряної кампанії Росії - 30 вересня 2015 року - на підконтрольних опозиції районах Сирії загинули більш як 1815 мирних громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-