У Канаді можуть заборонити лазерні указки

У Канаді можуть заборонити лазерні указки

Укрінформ
Канадські цивільні пілоти закликають уряд внести лазерні указки до списку забороненої у країні зброї.

Про це повідомив голова спілки пілотів найбільшої авіакомпанії Канади Air Canada Ян Сміт, повідомляє СВС News.

«Ми більше не можемо толерувати це, тому що під час польоту за нами знаходяться 200 безневинних людей. Не можна просто дати комусь по руках і відпустити додому. Це не працює», - сказав Сміт.

За його словами, спрямований лазерний промінь засліплює пілота та значно знижує його здатність адекватно реагувати на ситуацію в небі.

«Більшість із цих атак трапляються під час критичних фаз польоту – під час взльоту та посадки. Якщо освітній процес не справляється, то не залишається іншого шляху, як кримінальне переслідування», - наголосив президент спілки пілотів.

Наразі застосування лазера проти літака у Канаді вже може коштувати до 5 років в’язниці та 100 тис дол. штрафу, втім, упіймати порушників дуже складно, адже поліції на місце розташування зловмисника мають вказати пілоти, а вони не завжди здатні це зробити через засліплення.

Внесення ручних лазерів у список забороненої у Канаді зброї дозволить поліції та прикордонникам їх вилучати, що має знизити кількість подібних приладів у країні.

Загалом минулого року у Канаді було зареєстровано 590 «лазерних атак», що на 17% більше, ніж у 2014 та втричі більше у порівнянні із 2009-им роком, коли трапилося всього 120 подібних випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-