У Мінську підприємці протестували проти указу Лукашенка

У Мінську підприємці протестували проти указу Лукашенка

Укрінформ
Близько 500 підприємців з усіх регіонів Білорусі зібралися в понеділок на центральній площі Мінська протестувати проти указу президента, що забороняє торговцям реалізовувати з початку року товар без супровідних документів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Білорусі.

«Ми плануємо збиратися на площі кожного понеділка, доки влада нас не почує», - заявив організатор мітингу Олександр Макаєв.

Учасники мітингу привезли з собою розтяжки і плакати з гаслами «Свободу підприємництву». В ході акції підприємці вимагали переговорів з президентом Білорусі.

Мітинг підтримали білоруські політики - Анатолій Лебедько і Павло Северинець, а також колишній політв'язень Микола Статкевич.

Несанкціоновану акцію протесту супроводжували співробітники правоохоронних органів і люди у цивільному, а також машина для розгону демонстрацій. Захід пройшов без затримань і складання адміністративних протоколів.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року індивідуальні підприємці Білорусі не можуть реалізовувати непродовольчі товари без супровідних документів і сертифікатів якості згідно з президентським указом № 222. Інакше товар піддається конфіскації, а на підприємця накладається штраф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-