Туреччина заперечує відправку військових до Сирії

Туреччина заперечує відправку військових до Сирії

Укрінформ
Міністр оборони Туреччини Ісмет Їлмаз спростував повідомлення про те, що деякі турецькі солдати вторглися в Сирію наприкінці тижня, і сказав, що Анкара не розглядає питання про відправлення армії до сусідньої країни.

Про це повідомляє Reuters.

«Це неправда ... Немає рішення про відправлення турецьких солдатів до Сирії», - сказав він, коментуючи заяву сирійського уряду про те, що протягом вихідних турецькі солдати перетнули сирійський кордон.

Крім того, Їлмаз спростував інформацію про те, що літаки Саудівської Аравії вже прибули на авіабазу «Інджірлік» в Туреччині для боротьби з ІДІЛ. Він зазначив, що було ухвалено рішення розмістити в Туреччині чотири літаки F-16 ВПС Саудівської Аравії, однак сьогодні літаків ще не було, вони можуть прибути завтра.

За інформацією ЗМІ, турецька армія обстріляла позиції сирійських курдів в Алеппо у суботу та неділю. Сирія вважає такі обстріли сирійських курдів порушенням свого суверенітету. Вона також заявила, що у суботу близько сотні турецьких військових разом з технікою вторглися на територію Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-