Саудівська Аравія застерігає Росію від участі у релігійній війні в Сирії

Саудівська Аравія застерігає Росію від участі у релігійній війні в Сирії

Укрінформ
Глава зовнішньополітичного відомства Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр попередив президента РФ Володимира Путіна, що підтримка Москвою режиму президента Сирії Башара Асада здатна викликати наслідки.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Suddeutsche Zeitung, передає "Німецька хвиля".

"Ми вказали росіянам на те, що, виступивши на боці Асада та Ірану в цьому конфлікті, вони стають учасниками релігійної війни. Це дуже, дуже небезпечно", - сказав глава саудівського МЗС.

За його даними, в Росії живуть 20 мільйонів мусульман-суннітів. "Невже ця країна прагне створити враження, що воює з суннітами на боці шиїтів?" - сказав міністр.

Аль-Джубейр підкреслив, що Росія вже кілька місяців атакує помірну сирійську опозицію, а зовсім не позиції терористичних угрупувань "Ісламська держава" і "Фронт ан-Нусра". На думку міністра, для цієї мети Росія могла б легко приєднатися до міжнародної антитерористичної коаліції, чого вона, проте, досі не зробила.

Політик висловив сумніви в тому, що масовані бомбардування російських ВКС і наступ сирійської армії на Алеппо зможуть утримати сьогоднішнього президента Сирії при владі.

"Асада не змогли врятувати його власні війська, тому він покликав на допомогу Іран. Коли його не зміг врятувати Іран, він покликав на допомогу "Хезболлах". Коли не допоміг і рух "Хезболлах", він привів до себе в країну шиїтських бойовиків з Іраку та Пакистану, які теж не допомогли. А тепер він покликав росіян, але й вони йому не допоможуть", - резюмував аль-Джубейр.

Він відзначив, що для досягнення миру в Сирії Асад має піти у відставку, оскільки президент, "який знищив 300 тисяч осіб, залишив без даху над головою 12 мільйонів і зруйнував країну, не має майбутнього в Сирії".

Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія може розпочати наземну операцію проти ІД у цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-