В Австралії міністра звільнили за фінансові зв'язки з бізнесом

В Австралії міністра звільнили за фінансові зв'язки з бізнесом

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл прийняв відставку міністра соціальних служб Стюарта Роберта після того, як з'ясувалося, що він в ході поїздки до Китаю брав участь в переговорах гірничодобувних компаній.

Про це повідомляє Reuters

«Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл у п'ятницю прийняв відставку міністра-члена кабінету, який визнав, що був присутнім на підписанні контракту між китайською корпорацією Minmetals Corp і австралійською компанією, з якою він мав фінансові зв'язки», - йдеться у повідомленні.

Парламентське розслідування виявило, що міністр був на зустрічі між приватною австралійською гірничою компанією «Nimrod Resources» і китайською «Minmetals Corp» під час неофіційної поїздки до Пекіну у 2014 році.

За словами австралійського прем'єра, Роберт подав у відставку, дізнавшись, що компанія «Metallum Holdings Pty Ltd», у якій йому належить доля акцій, має фінансові зв'язки з «Nimrod Resources».

У закордонному відомстві Австралії зазначили, що нічого не знали про візит Роберта, хоча китайська сторона вважала, що міністр перебував на зустрічі офіційно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-