Лави протестувальників у Кишиневі погрожує поповнити одна з парламентських партій

Лави протестувальників у Кишиневі погрожує поповнити одна з парламентських партій

Укрінформ
Представники Ліберально-демократичної партії Молдови, яка ще недавно входила до правлячої коаліції, погрожує організувати протестні антиурядові акції, якщо Кабінет міністрів не виконає взяті на себе зобов'язання.

Про це заявив глава парламентської фракції ліберал-демократів, екс-прем'єр Молдови Валеріу Стрелець, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Ми будемо використовувати у своїй діяльності і парламентську трибуну, і інші методи тиску на уряд. Кабінет міністрів повинен виконати свої обіцянки щодо прискорення імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, ухвалення державного бюджету, розблокування фінансування з боку зовнішніх донорів, включаючи Румунію», - заявив Стрелець.

Він зазначив при цьому, що ліберал-демократи залишають за собою право організувати акції протесту в Кишиневі і інших містах Молдови, проте протести відбуватимуться окремо від представників Громадянської платформи «Гідність і правда», Партії соціалістів і «Нашої партії».

Стрілець звинуватив також нову правлячу коаліцію у корупції і непрозорості прийнятих нею рішень.

Нагадаємо, раніше частина депутатів (12 осіб) від Ліберально-демократичної партії відмовилися від участі у формуванні нової правлячої коаліції, заявивши про перехід в опозицію.

Ліберально-демократична партія входила до складу проєвропейської коаліції Молдови з 2009 по 2015 роки. Представники цієї партії Влад Філат і Юріє Лянке – займали посаду прем'єр-міністра Молдови. Влад Філат нині заарештований за корупцію, а Юріє Лянке створив власний політичний проект – Європейську народну партію Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-