США закликають Росію не підтримувати наступи Асада на тлі перемир'я в Сирії

США закликають Росію не підтримувати наступи Асада на тлі перемир'я в Сирії

Укрінформ
Державний департамент США закликав російську сторону припинити силову підтримку військ Асада, які попри досягнуте напередодні перемир'я продовжує наступ на помірну опозицію в Сирії.

Про це зазначив у п'ятницю під час брифінгу в держдепі офіційний представник відомства Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вчорашня угода – це важливо, але ми маємо побачити дії (з її виконання – ред.) на місцях", - прокоментував представник держдепу укладення угоди про перемир'я в Сирії та нехтування нею урядовими силами режиму Башара Асада.

"Це включає прихильність Росії конкретним діям, щодо яких вона взяла на себе зобов'язання на словах впродовж останніх трьох місяців, а також, звичайно, підписавши резолюцію Ради Безпеки ООН 2254 та неодноразово підтверджуючи прихильність припиненню вогню й бойових дій, включно з учорашнім днем", - наголосив Тонер.

У цьому зв'язку він наголосив на необхідності припинення бомбардування та підтримки Асада, яка "відверто тільки ускладнює ситуацію" на місцях.

"Ми маємо побачити, що всі сторони, в тому числі, Росія, сили Асада та опозиція, домовилися припинити напади", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-