Мюнхен: НАТО має стати

Мюнхен: НАТО має стати "очима й вухами" в охороні морських кордонів ЄС

Укрінформ
НАТО має зіграти важливу роль в охороні зовнішніх кордонів ЄС, проте не військовими методами.

Про це заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"НАТО - це "очі й вуха" військового флоту Туреччини, а також Греції і FRONTEX", - заявила глава бундесверу.

Вона підкреслила важливість досягнутої напередодні між оборонними міністрами НАТО домовленості про розміщення в Егейському морі постійної морської групи для підтримки FRONTEX у його спільній з грецькою й турецькою береговою охороною боротьбі з контрабандистами людей.

Як про важливе досягнення про цю домовленість говорив у п'ятницю і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Країни-члени домовилися збільшити сприяння у вирішенні міграційної кризи в Європі: ми відправимо нашу морську групу до регіону і зміцнимо спостереження у водах уздовж турецького кордону. Не йдеться про відправку суден, йдеться про допомогу НАТО союзникам - Греції, Туреччині та ЄС впоратися з міграційною кризою", - повідомив він.

Столтенберг назвав і інші важливі домовленості за результатами дводенної зустрічі міністрів оборони НАТО, зокрема в тому, що буде військова присутність багатонаціональних сил НАТО на сході Альянсу. Генсек НАТО також вітав плани США істотно збільшити їхню присутність в Європі, з великою кількістю персоналу й устаткування і великою кількістю навчань і інвестицій в занадто важливу інфраструктуру. "Це демонструє сильну єдність в альянсі, сильний трансатлантичний зв'язок в альянсі", - сказав він.

Як раніше повідомляв Укрінформ, CША планують в 2017 фінансовому році істотно - до приблизно €3,42 млрд - збільшити витрати у рамках Європейської ініціативи перестраховки(ERI) на фоні тривалого погіршення ситуації з безпекою на континенті.

Фото: securityconference.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-