У Молдові стурбовані зростанням кількості найманців, які воюють на Донбасі

У Молдові стурбовані зростанням кількості найманців, які воюють на Донбасі

Укрінформ
Зростання кількості найманців, які бажають воювати на Донбасі на боці сепаратистів, несе серйозну загрозу безпеці Республіки Молдова.

Таку думку висловив на прес-конференції, що відбулася у Кишиневі, виконувач обов'язків прокурора Кишинева Ігор Попа, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"У тій непростій ситуації, в якій знаходиться сьогодні Молдова, коли постійно проводяться мирні акції протесту, залучення до протестів найманців, які воювали на Донбасі, - досить небезпечне явище, здатне дестабілізувати ситуацію і спровокувати насильницькі дії", -  підкреслив він.

Прокурор відзначив, що "кілька найманців вже брали участь у протестах у вересні 2015 року, коли маніфестанти спробували штурмувати будівлю Генеральної прокуратури".

Він висловив сподівання, що за сприяння Служби інформації і безпеки Молдови та українських спецслужб вдасться виявити всіх молдавських найманців, які воюють на боці сепаратистів з «ЛНР» і «ДНР».

За даними прокуратури, більшість найманців вербуються для подальшої відправки на Донбас серед жителів Гагаузької автономії на півдні Молдови. До слова, 10 громадян Молдови, які воювали на Донбасі, були засуджені і вже відбувають своє покарання у в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-