Росія заважає політичному врегулюванню в Сирії - Держдеп

Росія заважає політичному врегулюванню в Сирії - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон звинувачує російську сторону в роздмухуванні конфлікту в Сирії та наголошує на необхідності термінового введення режиму припинення вогню.

Про це зазначив під час брифінгу в четвер офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Російська підтримка режиму Асада впродовж останніх місяців, а також останні події щодо облоги міста Алеппо, лише посилили конфлікт та, якщо говорити відверто, поставили під загрозу політичний процес", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв'язку він наголосив, що Вашингтон "хоче бачити негайне й повне припинення вогню". За його словами, це питання носить терміновий характер, і на цьому американська сторона наполягає впродовж кількох останніх днів.

"Очевидно, що ці всі питання зараз є предметом нинішньої дискусії на конференції в Мюнхені", - наголосив Тонер.

Проте, продовжив він, "враховуючи останнє загострення ситуації на місцях, США вважають що припинення вогню має розпочатися якомога скоріше".

Нагадаємо: за час масштабного наступу в провінції Алеппо, який останніми днями проводить армія Асада за підтримки російських військ, вже загинули щонайменше 500 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-