Олланду подали новий збільшений склад уряду

Олланду подали новий збільшений склад уряду

Укрінформ
Прем’єр-міністр Франції Манюель Вальс подав на затвердження президента новий склад уряду з 38 міністрів і державних секретарів (посада прирівнюється до міністерської) проти 32 у попередньому.

У новому французькому уряді буде збережено гендерний баланс: 19 чоловіків і 19 жінок, повідомили власному кореспондентові Укрінформу в Єлисейському палаці.

«Склад нового уряду, який щойно оголосив прем'єр-міністр Мануель Вальс, налічує 38 міністрів і державних секретарів проти 32 у попередньому уряді», - йдеться у заяві, яка дублюється на сторінці Єлисейського палацу у Твіттері

В уряді буде 19 чоловіків та 19 жінок, а також 18 міністрів і 20 державних секретарів.

Новим міністром закордонних справ Франції оголошено колишнього главу уряду, попередника Манюеля Вальса - Жан-Марка Еро.

Очікується, що про своє остаточне рішення щодо кадрових перестановок в уряді президент Франції Франсуа Олланд оголосить увечері. Його виступ транслюватимуть приватний і державний телеканали TF-1 та France 2. «Президент Республіки виступить сьогодні о 21:00 за Києвом з промовою, у якій має намір пояснити кадрові перестановки в уряді», - зазначив співрозмовник агентства.

Кадрові зміни у складі кабінету міністрів Франції планувалися упродовж кількох місяців. Втім, політичний курс уряду соціалістів не зміниться: його продовжить очолювати чинний прем'єр-міністр Манюель Вальс, якого критикують партійці за помилки у галузі економіки та безпеки.

За даними соціологічних опитувань, рейтинг Франсуа Олланда продовжує знижуватися після серії терактів у Парижі. Майже три чверті французів не бажають бачити його кандидатом на пост президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-