В ОАЕ реформа уряду – будуть міністри щастя й толерантності

В ОАЕ реформа уряду – будуть міністри щастя й толерантності

Укрінформ
В Об'єднаних Арабських Еміратах оголосили про початок структурного реформування федерального уряду країни. Зміни покликані запобігти проблемам, які теоретично прогнозуються у майбутньому.

Про це повідомляє The National.

«Шейх Мохаммед бін Рашид, віце-президент та управитель Дубая, оголосив про найбільше структурне переформатування федерального уряду», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, шейх Мохаммед розповів, які міністерства будуть об'єднані, про запровадження концептуально нових посад. Він також повідомив про наміри держави віддати на аутсорсинг приватному сектору "більшість державних послуг".

"Ми хочемо молодий та гнучкий уряд, який буде сприяти прагненням нашої молоді та амбіціям нашого народу», - зазначив шейх.

Серед несподіваних новацій Мохаммед бін Рашид оголосив про запровадження посади міністра Щастя та міністра Толерантності. Зокрема, міністр Щастя відповідатиме за соціальне благо та задоволення в країні. На Міністра Толерантності покладуть обов'язки прививати суспільству толерантність як фундаментальну цінність.

Також шейх Мухаммед оголосив про створення Молодіжної національної ради, в яку входитимуть як чоловіки, так і жінки, та які здійснюватимуть повноваження радників уряду з питань молоді. Вік таких радників не перевищуватиме 22 роки.

Велику увагу буде приділено профілактиці захворювань в країні. Крім того, буде створено незалежний орган контролю та управління за лікарнями.

На двох міністрів буде покладено обв'язки контролю за іноземною допомогою та покращенням міжнародних відносин.

Уряд також матиме Міністерство зміни клімату.

Міністерству у справах майбутнього поставлено завдання розробки планів "підготовки країни до постнафтового майбутнього».

Національна рада з питань туризму буде відтепер пов'язана з Міністерством економіки. Перед цими відомствами буде поставлене завдання підвищення валового національного продукту.

Робота Міністерства культури та знань, що утворюється, буде спрямована на захист арабської мови та підвищення рівня знань у країні в цілому.

«Зміни відбуватимуть попереду проблем, що очікуються», - прокоментував плани з реформування уряду шейх Мухаммед.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-