Іран модернізує балістичні ракети

Іран модернізує балістичні ракети

Укрінформ
Іран цьогоріч представить оновлення своїх балістичних ракет Emad, а в найближчі два місяці отримає від Росії зенітно-ракетні комплекси С-300.

Про це заявив міністр оборони Ірану Хоссейн Дегхан, інформує Reuters.

"Ми представимо наступне покоління Emad із поліпшеною системою наведення наступного (іранського) року (починається з 20 березня)", - наголосив Дегхан.

Вперше Іран протестував ракету Emad у жовтні. В країні стверджують, що нова ракета буде важливою частиною звичайної політики стримування. Проте Сполучені Штати вважають, що Emad здатні нести ядерний заряд і, отже, їхні випробування порушили резолюцію ООН.

Однак, на думку Ірану, такі ракети не є порушенням ядерної угоди або будь-якої резолюції ООН. "Ракета Emad не є порушенням ядерної угоди або будь-якої резолюції ООН, оскільки ми ніколи не будемо використовувати ядерну боєголовку. Це поза сумнівом", - сказав міністр.

За його словами, масове виробництво ракет почнеться в найближчому майбутньому. Крім цього, у найближчі два місяці Іран також розпочне прийом з Росії зенітно-ракетного комплексу С-300 і до кінця року отримає замовлення в повному обсязі.

Іранський міністр додав, що Тегеран і Москва також почали переговори про постачання російських винищувачів Су-30. "Ми навіть визначили кількість винищувачів Су-30, які ми хочемо купити", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністерство фінансів США оголосило про введення додаткових санкцій проти Ірану, які охоплюють 11 осіб і компаній, причетних до програми випробувань нових балістичних ракет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-