Росія може збільшити контингент у Сирії, якщо Асад зазнає невдачі - Пентагон

Росія може збільшити контингент у Сирії, якщо Асад зазнає невдачі - Пентагон

Укрінформ
Військова розвідка США допускає можливість збільшення Росією сил підтримки режиму Асада в Сирії в ближчій перспективі, які, за версією Москви, протистоять терористичному угрупованню "Ісламська держава".

Про це зазначив у вівторок під час слухань в Комітеті Сенату США з питань Збройних сил директор Розвідувального управління Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Москва може піти на збільшення кількості своїх сил у Сирії, якщо не вдасться підвищити рівень визнання та підтримки Асада, або якщо підтримка наступальних операцій режиму виявиться невдалою", - зауважив американський генерал.

При цьому найбільш ймовірне посилення військ з боку РФ "можливе шляхом збільшення засобів авіації та артилерії", а також за рахунок очолюваних або підтримуваних Росією маріонеткових сил у Сирії.

Крім того, Стюарт зауважив, що Росія здатна надавати матеріально-технічну підтримку поточному рівню операцій у Сирії за допомогою об'єднання можливостей своїх повітряних сил, ВМС та морських торговельних кораблів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-