У Болгарії хочуть референдум щодо зміни політичної системи

У Болгарії хочуть референдум щодо зміни політичної системи

Укрінформ
У Болгарії завершено збір підписів на підтримку національного референдуму щодо зміни політичної системи країни.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, серед головних питань, які планується винести на референдум, - перехід до обов'язкового голосування на виборах і референдумах, використання системи електронного голосування, а також скорочення депутатів Народного зібрання Болгарії до 120 осіб із 240.

Окрім цього, ініціатори проведення референдуму пропонують перейти до мажоритарної виборчої системи (сьогодні Болгарія проводить вибори за пропорційною системою).

Виборними, на їхню думку, мають стати і посади начальників обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ країни, а фінансування політичних партій повинне здійснюватися за принципом "по одному леву" (болгарська грошова одиниця - ред.), тобто 0,5 євро за кожен отриманий партіями голос на останніх парламентських виборах.

Очолив ініціативну групу щодо збору підписів, який розпочався у листопаді минулого року, відомий у Болгарії телеведучий Славі Трифонов.

Наступною процедурою стане перевірка підписів співробітниками Департаменту Цивільного й адміністративного обслуговування населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-