Швеція збільшить витрати на оборону через агресію РФ

Швеція збільшить витрати на оборону через агресію РФ

Укрінформ
Швеція планує збільшити фінансування обороноздатності країни через повідомлення НАТО про те, що Росія проводила навчання, в яких імітувала нанесення ядерного удару по Швеції.

Про це повідомляє Defense News.

"Уряд Швеції пообіцяв додаткове фінансування для підвищення обороноздатності країни в рамках якого для посилення військової готовності і бойових можливостей країни у 2016-2020 роках буде інвестовано більш як $2,1 млрд", - йдеться у повідомленні.

За словами глави шведського національного парламентського комітету з оборони Аллана Відмана, оцінка ситуації військовими воєначальниками відображає стратегічну оцінку політичних лідерів Швеції.

 "Моя особиста думка полягає в тому, що ситуація в даний час настільки серйозна, що навіть Швеція, яка понад 200 років насолоджувалась миром, має підготуватися морально до того, що ми побачимо військовий конфлікт в нашому регіоні, в який ми також можемо бути залучені", - заявив Відман.

За його словами, події в Україні та Грузії у поєднанні з низькими цінами на нафту і погіршенням економічної ситуації в країні, можуть підштовхнути керівництво Росії до ще більш агресивного режиму.

"Прийде час, і це станеться рано чи пізно, Путін буде тиснути політично. Питання в тому, як він буде реагувати на такі ситуації. Він стане скромним і вийде з Криму, або він буде вживати інших заходів. Через репутацію Путіна Швеція має підготуватися до останнього", - наголосив Відман.

Як повідомляється, збільшення бюджету дасть змогу збройним силам модернізувати ВПС, надводний та підводний флот. Крім того, у 2015 році кількість операцій в районі Балтійського моря вже збільшилася на 50%. При цьому військові розпочали зміцнювати свою присутність на острові Готланд.

Швецькі збройні сили сподіваються, що витрати на оборону піднімуться приблизно до 3% ВВП - рівня, що існував в 1975 році - порівняно з 1,5% в 2015 році.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг повідомив про те, що збройні сили Росії протягом трьох років провели як мінімум 18 масштабних навчань, в яких імітувалося завдання ядерних ударів по країнах НАТО. Зокрема, у 2013 році проводили навчання, що імітували нанесення ядерного удару по Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-