Центробанки Німеччини та Франції хочуть створти Євромінфін

Центробанки Німеччини та Франції хочуть створти Євромінфін

Укрінформ
Глави центральних банків ФРН і Франції Єнс Вайдман і Віллерой де Гало вважають недостатньою солідарність у європросторі нині, коли континент постав перед лицем численних викликів, і закликають до інтеграції.

Про це зазначається в їхній спільній заяві, опублікованій у понеділок німецьким виданням Suddeutsche Zeitung

"Довіру до єврозони має бути відновлено. Ще тісніша інтеграція представляється найочевиднішим для цього способом", - заявили банкіри.

Глави ЦБ наполягають на тому, щоб країни зони євро "значною мірою передали суверенітет і повноваження на європейський рівень". Для цього вони закликають до створення єдиного Міністерства фінансів, утворення ефективного й менш фрагментованого європейського управління, а також формування сильного політичного органу, який прийматиме рішення і здійснюватиме парламентський контроль.

"Ці нові інститути могли б забезпечити відновлення рівноваги між відповідальністю та контролем ", - пишуть вони у своїй заяві.

Вайдман і де Гало закликали поставити на такі "козирі", що об'єднують європейців, як справедлива соціальна модель і тверда валюта. На їхню думку, для зміцнення благополуччя та стабільності в зоні євро мають бути створені три "економічні наріжні камені": програми для рішучих структурних реформ на національному рівні, амбітне фінансування й інвестування, а також поліпшення економіко-політичного порядку у рамках єврозони.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-