Канада обіцяє «приборкати» Північну Корею

Канада обіцяє «приборкати» Північну Корею

Укрінформ
Канада засуджує ракетні випробування КНДР та розцінює їх як загрозу миру та стабільності на Корейському півострові.

Про це повідомив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

«Канада рішуче засуджує вчорашній запуск Північною Кореєю ракети дальньої дії із застосуванням підсанкційних ракетних технологій. Цей запуск, як і заборонене ядерне випробування 6 січня, є серйозною загрозою міжнародному миру, а також безпеці і стабільності на Корейському півострові», - сказав Діон.

Він наголосив, що будь-який ракетний запуск Північною Кореєю, що використовує балістичні технології, безпосередньо порушує резолюцію Радбезу ООН. «Дії КНДР виражають кричущу неповагу до міжнародних зобов’язань країни. Канада закликає Пхеньян припинити ці шкідливі та провокативні дії і повернутися до виконання своїх міжнародних зобов’язань», - підкреслив міністр закордонних справ Канади.

Діон додав, що Оттава всіляко підтримує намагання Радбезу ООН погодити суттєві заходи, аби «притягти Пхеньян до відповідальності за його дії». «Ми продовжуватимемо тісно співпрацювати із міжнародними та регіональними партнерами, аби адекватно відповісти на дії КНДР та спробувати приборкати її необґрунтовану, безвідповідальну та небезпечну поведінку», - підсумував голова канадського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, що в ніч на неділю КНДР здійснила запуск ракети дальньої дії, чим порушила резолюцію ООН. Для обговорення цього США, Японія та Південна Корея виступили із ініціативою провести екстрене засідання Радбезу. Своєю чергою Пхеньян відзвітував про успішний запуск ракети із супутником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-