Румунські угорці не дозволили будувати центр для мігрантів поблизу кордону України

Румунські угорці не дозволили будувати центр для мігрантів поблизу кордону України

Укрінформ
Жителі румунського міста Тешнад повіту Сату-Маре (регіон з компактним проживанням угорців) відмовилися від будівництва в місті центру для біженців.

Про це заявив голова місцевого осередку Демократичного союзу румунських угорців Патакі Чаба (Pataki Csaba), передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністерство внутрішніх справ остаточно відмовилося від будівництва в нашому місті центру для біженців. Попередньо ми проконсультувалися з населенням, щоб дізнатися їхню думку щодо цієї ініціативи. Результати опитування показали, що громадяни виступають проти будівництва центру, а міністерство з повагою поставилося до думки пересічних громадян», - заявив Чаба.

В кінці 2015 року МВС Румунії заявило про ініціативу побудувати в місті Тешнад Центру для біженців, проте населення міста вчинило спротив, ініціювавши публічні дебати.

Раніше керівництво Румунії зобов'язалося прийняти в країні не більше 1600 біженців.

Водночас, президент Румунії Клаус Йоханніс і прем'єр-міністр Дачіа Чолош неодноразово заявляли, що розподіл біженців за країнами ЄС на основі обов'язкових квот не зможе вирішити проблему мігрантів.

Тешнад (населення 8600 жителів), розвивається як термальний курорт. Найближчі до нього міста України - Виноградів (112 км) і Хуст (140 км).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-