Генсек ООН назвав ІДІЛ

Генсек ООН назвав ІДІЛ "найбагатшою терористичною організацією"

Укрінформ
34 збройні угруповання в різних частинах світу присягнули на вірність "Ісламській державі", і в цьому році їх ставатиме більше.  

Такі дані навів генеральний секретар ООН Пан Гі Мун в доповіді, поданій у п'ятниці до Ради Безпеки, повідомляє ТАСС.

Глава ООН попередив, що країни повинні готуватися до зростання нападів з боку пов'язаних з ІДІЛ груп з таких країн, як Філіппіни, Індонезія, Пакистан, Лівія та Нігерія. "Недавнє розширення сфери впливу ІД у Західній і Північній Африці, на Близькому Сході, в Південній та Південно-Східній Африці демонструє, з якою швидкістю і масштабом поширювалася ця загроза впродовж лише 18 місяців", - йдеться в документі.

Пан Гі Мун назвав ІДІЛ "найбагатшою терористичною організацією в світі".

За різними даними, за 2015 рік на продажі нафти і нафтопродуктів вона заробила від 400 до 500 млн доларів, незважаючи на заборону Радбезу ООН. При цьому торгівля вуглеводневою сировиною не є єдиним джерелом доходу угруповання - за останній рік екстремісти отримали значний прибуток від податків", якими вони обкладають приватних підприємців і фермерів, а також від конфіскації і перепродажу нерухомості.

Генеральний секретар наводить дані Місії ООН зі сприяння Іракові (МООНСІ), згідно з якими ІД вилучила понад 1 млрд доларів у банків в захоплених радикалами районах. Крім того, ще 1 млрд за рік приносить "податок", який виплачують власники вантажних автомобілів, які прямують через підконтрольну угрупованню територію, повідомив Пан Гі Мун. Він попередив, що ІД становить "безпрецедентну загрозу", оскільки здатна швидко адаптуватися, у тому числі до скорочення доходів, а також має достатній вплив і авторитет, щоб залучати під своє крило угруповання в різних частинах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-