У Польщі збирають підписи за референдум проти біженців

У Польщі збирають підписи за референдум проти біженців

Укрінформ
Майже 100 тис. підписів зібрано в Польщі за перші 10 днів реалізації ініціативи щодо проведення референдуму проти прийому біженців з півдня.

Про це заявив речник парламентської фракції Kukiz'15 Якуб Кулеша, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Kukiz'15 зібрав вже майже 100 тис. підписів під ініціативою щодо відмови від прийому іммігрантів і продовжує цю роботу”, - заявив Кулеша.

За його словами, до збору підписів залучено багато різних організацій, зокрема “Рух контролю за виборами”, групи футбольних фанатів та інші.

Ініціативу про збір підписів за проведення референдуму 22 січня оголосив лідер Kukiz'15 Павел Кукіз. Тоді він підкреслив, що не влада, а пересічні громадяни повинні вирішувати, чи вони хочуть жити в Польщі поряд з біженцями з півдня. Він додав, що додатковим аргументом для проведення референдуму у цій справі стали події в новорічну ніч в Кельні, коли багато жінок постраждали від сексуальних домагань від вихідців з Близького Сходу та Північної Африки

У Польщі Сейм може погодитися на проведення референдуму, якщо його підтримає не менше 500 тис. осіб.

Колишній польський уряд у вересні 2015 року зобов’язався прийняти 7 тис. біженців з півдня упродовж двох років. Цьогоріч, у відповідності до проекту розпорядження польського уряду, до Польщі зможе потрапити не більше 400 біженців, які перебувають на території Греції та Італії. Перші 100 осіб мають прибути до РП у березні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-