Кемерон знову зібрався до Варшави

Кемерон знову зібрався до Варшави

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон у п’ятницю, 5 лютого, відвідає Варшаву, де має провести зустрічі з польською колегою Беатою Шидло і лідером правлячої партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярославом Качинським.

Британський прем’єр намагатиметься переконати Качинського і Шидло в необхідності скорочення соціальних виплат для трудових мігрантів з інших країн ЄС, серед яких найбільшу частку становлять жителі країн Східної Європи, зокрема Польщі, інформує кореспондент Укрінформу в РП.

За словами речника уряду Польщі Рафала Бохенека, основними темами переговорів Кемерона і Шидло будуть питання реформ в ЄС, референдум на тему членства Великої Британії в Євросоюзі, а також наполягання Лондона щодо скорочення соцвиплат для трудових мігрантів з інших країн Спільноти.

За інформацією британського видання "Guardian", країни "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина й Угорщина) найбільше виступають проти пропозиції Керемона щодо скорочення соцвиплат для іноземців з інших країн ЄС. Водночас, для початку ключової фази переговорів між Лондоном і Брюсселем, Керемон має два тижні, аби схилити до своєї точки зору країни "Вишеградської четвірки".

Видання також пише, що під час візиту до Польщі торік у грудні Шидло повідомила Кемерону, що усі країни "четвірки" виступають проти дискримінації своїх громадян у Великій Британії.

За неофіційною інформацією, Єврокомісія пропонує Великій Британії компромісне рішення: передбачити можливість замороження соцвиплат для мігрантів з інших країн ЄС у випадку переобтяження чи надмірного використання послуг соціальних служб. На цю пропозицію Єврокомісія мала б погодитися після проведення референдуму у Великій Британії щодо збереження членства в ЄС.

За інформацією ЗМІ, референдум щодо членства Великої Британії в ЄС може відбутися 23 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-