МЗС Канади: Росія мусить дотримуватися Мінських угод

МЗС Канади: Росія мусить дотримуватися Мінських угод

Укрінформ
Канада відверто говоритиме Росії про необхідність повністю виконувати Мінські угоди та поважати суверенітет України.

Про це йдеться у заяві канадського МЗС за результатами візиту міністра закордонних справ цієї країни Стефана Діона до України.

«Міністр Діон наголосив на необхідності поваги до українського суверенітету і підкреслив важливість повного дотримання Мінських угод, особливо Росією, для забезпечення тривалого миру в Україні. Він також дав чітко дав зрозуміти, що канадський уряд має намір зрозуміло, відверто та безпосередньо говорити до Росії щодо неприйнятності її дій в Україні», - зазначили у МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що «Україна вжила важливих кроків для імплементації Мінських зобов’язань та проведення необхідних інституційних реформ для блага усіх українців».

«Важливість підтримки цієї динаміки була предметом конструктивних дискусій під час зустрічі міністра Діона із членами активного українського громадянського суспільства, парламентарями та урядовцями», - йдеться у заяві.

Окрім цього, Діон знову підкреслив непохитну підтримку Канадою України.

«Міністр висловив сильне бажання Канади побачити наполегливість України у демократичному трансформуванні та її процвітання як сильного та успішного партнера Канади», - додали у МЗС.

У заяві наголошується, що під час візиту до Києва міністр закордонних справ Канади відвідав Майдан, «на якому українці принесли величезні жертви за свою свободу».

«Я зворушений рішучістю українців. Канада твердо стоїть разом із Україною та продовжуватиме міцну підтримку права країни на суверенітет, свободу та демократію», - сказав Діон.

Нагадаємо: міністр закордонних справ Канади Стефан Діон перебував у Києві з дводенним офіційним візитом. Разом із ним участь у візиті взяв президент Конгресу українців Канади Павло Грод та депутат федерального парламенту українського походження Борис Вжисневський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-