Штайнмаєр побачив обнадійливий сигнал у Женевській зустрічі

Штайнмаєр побачив обнадійливий сигнал у Женевській зустрічі

Укрінформ
У Берліні з натхненням сприйняли початок женевських переговорів щодо Сирії, але попереджують про труднощі.

Початок зустрічі прокоментував міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Те, що женевські переговори по завершенню кривавої громадянської війни в Сирії фактично почалися ще в січні, є обнадійливим сигналом", - наводить слова міністра його прес-служба.

Глава німецького МЗС оцінив важливу роль Саудівської Аравії у тому, що вона змогла переконати опозицію взяти участь у переговорах, і висловив "розуміння" з приводу побоювань сирійської опозиції, яка боїться бути втягнутою у тривалий переговорний процес без очевидних результатів. Проте, підкреслив Штайнмаєр, "тільки за столом переговорів стане зрозуміло, чи готові обидві сторони піти на найболючіші компроміси".

Штайнмаєр також повідомив, що говорив по телефону з координатором Вищого комітету сирійської опозиції Раїдом Хіджабом і переконував того взяти участь у переговорах. "Ми просуваємо зараз теж цілком конкретно переговорний процес шляхом політичного супроводу, консультацій експертів і за допомогою фінансової підтримки", - підкреслив дипломат.

Міністр попередив, що попереду "важкі переговорні тижні", під час яких неминучі невдачі. Він закликав не випускати з уваги те, що метою переговорів є досягнення дійсного політичного перехідного процесу в Сирії. Це стане підставою і для боротьби з ІДІЛ, підкреслив Штайнмаєр. Він назвав невідкладні заходи, які мають бути зроблені для успіху переговорів: забезпечення їжею і ліками оточених регіонів, звільнення полонених, припинення бомбардувань цивільного населення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-