У Фінляндії десятки мігрантів підозрюються у згвалтуваннях

У Фінляндії десятки мігрантів підозрюються у згвалтуваннях

Укрінформ
Поліція Фінляндії повідомляє, що кілька десятків прохачів притулку підозрюються у згвалтуваннях.

Про це пише Yle.

"22 прохачі притулку підозрюються в сексуальних домаганнях, 13 - у згвалтуванні і 12 - у згвалтуваннях, здійснених при обтяжливих обставинах", - зазначається у повідомленні.

За даними поліції, мігранти проходять як підозрювані в цілому у двох десятках випадках згвалтування. Також відзначається, що загальна кількість справ щодо згвалтувань - понад 1000.

При цьому начальник поліції Сеппо Колехмайнен закликав не ставити клеймо на усіх прохачів притулку. За його словами, більшість з них були змушені залишити батьківщину через скрутне становище, і фіни, як представники правової і цивілізованої держави, зобов'язані їм допомогти.

Начальник також нагадав, що поліція однаково, справедливо і відповідно до закону, ставиться до усіх, неважливо хто він - корінний фін або прохач притулку.

Як зазначає видання, торік у Фінляндію приїхали понад 32 тисячі прохачів притулку. Учора начальник канцелярії МВС Пяйві Нерг заявила, що приблизно половина з них отримають відмову і будуть депортовані на батьківщину.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Фінляндії Петтері Орпо заявляв, що країна має намір закрити частину центрів з прийому біженців, яких поліція не може ефективно контролювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-