Грібаускайте: Немає документів - немає притулку

Грібаускайте: Немає документів - немає притулку

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що Європа затягнула з рішеннями щодо біженців.

На її думку, якщо у приїжджої людини немає документів - вона не може отримати притулок, а якщо не хоче реєструватися - не повинна отримувати права й гарантії.

Про це повідомляє Delfi.

"Про нелегальну міграцію годі й говорити. Немає документів - немає притулку, немає реєстрації - немає жодних прав і гарантій. Такі принципи мають здійснюватися, вони законні, коректні. Ті, що приїжджають в Європу, мають дотримуватися цих вимог, тому потрібно розпочати з охорони зовнішніх кордонів, здійснення усіх рішень", - зазначила Грібаускайте.

Як підкреслює президент Литви, «було вирішено посилити охорону зовнішніх кордонів, забезпечити контроль на межах, створити Службу охорони кордонів й узбережжя, призначити людей з Литви, привести у порядок процедури повернення економічних мігрантів з третіми країнами, такими, як Туреччина або африканські країни».

Грібаускайте зазначила, що рішення були прийняті, але, на жаль, ще не до кінця здійснені. «Тому дуже важливо говорити про те, як справлятися з потоками легальної міграції», - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-