Франція дозволила законом

Франція дозволила законом "альтернативу евтаназії"

Укрінформ
Французький парламент ухвалив закон, який дозволяє лікарям тримати невиліковно хворих пацієнтів під наркозом до смерті, але забороняє евтаназію.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

«Парламент Франції схвалив законопроект, який дозволить лікарям зберегти невиліковно хворих пацієнтів під наркозом до настання смерті, але забороняє евтаназію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після кількох років напруженої дискусії щодо цієї проблеми законопроект був ухвалений нижньою палатою країни і Сенатом. Новий закон дозволить пацієнтам просити лікарів про "глибокий, тривалий седативний ефект зміни свідомості до самої смерті", але лише тоді, коли їхній стан може призвести до швидкої смерті.

Положеннями нового закону седативні та знеболювальні препарати дозволені "навіть якщо вони можуть вкоротити життя людині".

Законопроект також застосовуватиметься до пацієнтів, які не в змозі висловити свою волю, в такому випадку будуть відбуватися консультації з членами сім'ї.

У законопроекті уточнюється, що пацієнти можуть обрати, чи бути їм під наркозом вдома або в лікарні.

Дебати з приводу еватназії була відроджені у Франції через справу Вінсента Ламберта, який перебуває в комі після автомобільної аварії вісім років, пише агентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-