Штайнмайєр докорив Лаврову за розпалювання проблеми з мігрантами

Штайнмайєр докорив Лаврову за розпалювання проблеми з мігрантами

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр фактично звинуватив російську сторону у втручанні у внутрішні справи ФРН і спробах роздути пристрасті у зв'язку з кризою навколо мігрантів.

В такому дусі керівник МЗС ФРН відповів російському візаві Сергію Лаврову, який висловив "сподівання, що Німеччина не намагатиметься політкоректно залакувати свої внутрішні проблеми", повідомляє Укрінформ.

"Немає ніяких підстав і ніяких виправдань для того, щоб використовувати справу цієї 13-річної дівчинки, яка досі до кінця не прояснена, для політичної пропаганди і втручатися в і без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів і розпалювати її", - заявив Штайнмайєр у Берліні.

Німецький міністр заявив, що слідчі зроблять все можливе для справедливого розслідування цієї справи у найстисліші строки, і порадив російській владі "зважати на результати розслідування, а не робити висновки на основі повідомлень ЗМІ".

Речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штеффен Зайберт у свою чергу заявив, що "Німеччина - правова держава з незалежним правосуддям, якому може довіряти будь-який громадянин і якому треба дати можливість працювати спокійно і без перешкод ходу слідства ззовні".

Напередодні МЗС ФРН надало послові РФ в Берліні інформацію у справі.

Історія з 13-річною дівчинкою з сім'ї російських німців, які емігрували в Німеччину, начебто викраденої і згвалтованої в Берліні, набула величезного резонансу як у ФРН, так і в Росії. Школярка зникла на 30 годин, після чого її знайшли на вулиці. У розпорядженні прокурорів є дані, що дівчинка до інциденту мала добровільні сексуальні контакти з обома підозрюваними - 20-річними берлінцями турецького походження, проти яких ведуться слідчі дії. Ситуацію активно використовують праві сили для розпалювання ксенофобських настроїв у суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-