Московський суд визнав законним заочний арешт Ходорковського

Московський суд визнав законним заочний арешт Ходорковського

Укрінформ
Екс-главу ЮКОСа звинувачують в організації вбивства і замаху на вбивство.

Московський міський суд визнав законним заочний арешт екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського, обвинуваченого в організації вбивства і замаху, повідомляє Інтерфакс.

"Постанову Басманного суду залишити без зміни, апеляційну скаргу адвоката Ходорковського (Ірини) Биханової - без задоволення", - йдеться в постанові суду, оприлюдненому в середу за підсумками розгляду скарги на заочний арешт Ходорковського.

Раніше стосовно Ходорковського було винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочинів "організація вбивства і замаху на вбивство двох і більше осіб".

За версією слідства, Ходорковський, "будучи акціонером і головою правління нафтової компанії ЮКОС, в 1998-1999 роках доручив своїм підлеглим Леоніду Невзліну і Олексію Пічугіну, а також іншим особам вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова і підприємця Євгена Рибіна, чия службова діяльність суперечила інтересам ЮКОСа".

Так, на думку слідства, вбивство Пєтухова пов'язано з тим, що той вимагав повернення прихованих від держави боргів, а замах на Рибіна - з позовами підприємця до ЮКОСу про стягнення шкоди, заподіяної діяльність компанії.

За цією справою вже засуджені Невзлін, Пічугін, Геннадій Цигельник, Євген Решетніков та Володимир Шапіро.

Про відновлення розслідування порушеної у 1998 році справи у зв'язку з нововиявленими обставинами в СКР повідомили 30 червня минулого року.

Прес-секретар Ходорковського Кюлле Піспанен раніше заявила "Інтерфаксу", що заочний арешт екс-глави ЮКОСа, який живе за кордоном, ніяк не позначаться на його життя і пересування. "Михайлу Борисовичу все одно. Він вільна людина, і не буде себе обмежувати ні в чому", - сказала Піспанен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-