В Україну їде місія ООН з розмінування

В Україну їде місія ООН з розмінування

Укрінформ
В Україну спрямована технічна місія ООН щодо оцінки потреб у протимінній діяльності.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Її експерти повинні дати оцінку масштабам загроз, пов'язаних з мінно-вибуховими пристроями. Також вони представлять технічні рекомендації щодо того, як убезпечити населення районів, що постраждали від конфлікту, і очистити заміновані дороги, поля і пасовища.

Місія прибуде на прохання влади України і за рішенням Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна і працюватиме до 5 лютого. До її складу увійшли технічні експерти Програми розвитку ООН (ПРООН), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Служби ООН з розмінування (ЮНМАС).

"Через конфлікт, який вибухнув навесні 2014 року, в деяких районах залишилося багато мін та не вибухнувших боєприпасів. Впродовж останніх місяців понад 80% випадків загибелі цивільних осіб були пов'язані з вибуховими пристроями. Ці випадки ще раз підкреслюють нагальну необхідність вирішення питання, пов'язаного з обізнаністю щодо мінної небезпеки та з іншої протимінної діяльності, що дозволить мінімізувати кількість жертв з обох сторін по лінії дотику", - заявив Координатор системи ООН в Україні Ніл Волкер.

При цьому в ООН нагадали, що основна відповідальність за діяльність щодо розмінування лежить на сторонах конфлікту. Місія ООН покликана надати необхідне сприяння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-