У Дрездені антиісламісти Pegida вже палять автівки

У Дрездені антиісламісти Pegida вже палять автівки

Укрінформ
Учасники демонстрацій антиісламського руху Pegida у Дрездені перейшли від слів до дій, почавши підпалювати автомобілі під час своїх традиційних зібрань щопонеділка.

Про безлапди, влаштовані "Європейцями-патріотами проти ісламізації Заходу" у столиці федеральної землі Саксонія 25 січня, повідомляють усі провідні видання Німеччини.

«Під час щотижневих демонстрацій антиісламістського і ксенофобського руху Pegida у понеділок в Дрездені згоріли кілька автомобілів, - інформує, зокрема, Suedduetsche Zeitung.

У поліції виданню підтвердили, що повністю згоріли близько десятка автомобілів, які стояли під мостом Марієнбрюке. Поліція підозрює підпали. Лідер самої організації Лутц Бахман пообіцяв потерпілим фінансову компенсацію.

У демонстрації 25 січня брали участь від 3 до 4 тисяч осіб, їх антагоністи за традицією організували свій мітинг, участь в якому брали цього разу 250-350 осіб.

Характерно, що на акціях Pegida у Дрездені нерідко можна побачити російські прапори і портрети Путіна - це ностальгують колишні соціалістичні партійні функціонери ФРН і мігранти-вихідці з Росії. «З моменту свого виникнення в жовтні 2014 року антиісламський рух Pegida був ще й проросійським», - стверджує видання Deutsche Welle. Згаданий Бахман (не одноразово судимий аж зовсім не за політичними статтями) іноді виступає на мітингах у футболці із зображенням Путіна. На демонстраціях руху звучать речівки «Меркель - у Сибір, Путіна - у Берлін» або «Путін, допоможи нам!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-