Туреччина готує відповідь на російські санкції

Туреччина готує відповідь на російські санкції

Укрінформ
Туреччина вперше може відповісти на російські санкції, які були введені майже два місяці тому.

У минулому році Анкара лише натякала на можливість даних кроків, але тепер вона готується затвердити антидемпінгові мита до рівня 13,66% для російських металургів, пише Коммерсантъ.

Розслідування почалося в січні 2015 року за заявою турецьких металургів, які звинуватили експортерів з Китаю, РФ, України, Японії, Франції, Румунії та Словаччини в демпінгу.

Наголошується, що постачання з Росії займають 19,2% від загального імпорту гарячекатаного прокату в Туреччину, їх частка значно більше імпорту з інших країн: так, поставки з КНР займають всього 4,3% імпорту, зі Словаччини - 5,5%.

У 2015 році РФ експортувала в Туреччину 825 тисяч тонн гарячекатаного прокату на 413 млн дол.

Одне з джерел видання підкреслило, що "самий дешевий і проблемний український імпорт виключили з-під заходу, розслідування звелося до чистої політики".

Повідомляється, що остаточне рішення з питання збільшення антидемпінгові мита для російських постачальників Туреччина прийме в лютому.

Відносини між Туреччиною та Росією погіршились після того, як у листопаді турецькі військово-повітряні сили збили російський бомбардувальник Су-24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-