CША і Росія близькі до компромісу щодо Сирії - ЗМІ

CША і Росія близькі до компромісу щодо Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Росія і Сполучені Штати близькі до досягнення компромісу для початку сирійських мирних переговорів на наступному тижні.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дипломатичні джерела. 

"Спеціальний посланець ООН щодо Сирії, Стеффан де Містура, як передбачається, запросить дві окремі опозиційні делегації на переговори в Женеві", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, переговори під егідою ООН між сирійським урядом і опозицією, що почалися у понеділок, було відкладено через розбіжності у позиціях США і Росії з приводу того, яким сторонам дозволити брати в них участь.

Тим не менш, Росія погодилася на участь у переговорах з делегацією сирійського повстанського угруповання "Армія ісламу", яку підтримує Саудівська Аравія. 

А США, зі свого боку, нібито погодилися на участь у переговорах з делегацією, дружньо налаштованою по відношенню до Москви. До делегації можуть увійти колишній віце-прем'єр Сирії Кадрі Джаміль та лідер курдської партії "Демократичний союз" Салех Муслім.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Ештон Картер заявив, що коаліція задіює сухопутні війська в боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" в Сирії та Іраку.

Крім цього, США розпочали будівництво авіабази на північному сході Сирії для того, щоб посилити свою присутність на території країни у межах боротьби з ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-