Добрі стосунки Ірану та Саудівської Аравії є ключовими для вирішення багатьох проблем - Діон

Добрі стосунки Ірану та Саудівської Аравії є ключовими для вирішення багатьох проблем - Діон

Укрінформ
Ірану та Саудівській Аравії слід співпрацювати, адже гарні стосунки між цими країнами є запорукою перемоги над тероризмом у регіоні.

Таку думку в ефірі телеканалу СВС висловив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

«Ми вже висловили свою рішучу незгоду зі стратою Саудівською Аравією 47 чоловік, але водночас ми хочемо упевнитися, що дві країни зберігатимуть спокій, діятимуть відповідально та зосередяться на вирішенні спільних проблем, пов’язаних із тероризмом. Це два ключові гравці у регіоні, і нам слід знайти спосіб працювати спільно», - сказав Діон.

Він також засудив напад на посольство Саудівської Аравії у Тегерані. «Атака на посольство не сприяє вирішенню конфлікту, тож ми рішуче не згодні із цим. Ірану слід ретельно виконувати свої зобов’язання за Віденською угодою та захищати дипломатичні установи і персонал», - зазначив голова МЗС.

На його переконання, Канаді слід вести діалог із обома країнами, незважаючи на порушення ними прав людини. «Треба працювати із цими режимами, навіть якщо нам не подобаються деякі їх дії. Уникнення розмови не допомагає нікому. Канада має бути там», - зазначив Діон.

Він наголосив, що добрі стосунки між Іраном та Саудівською Аравією є ключовими для вирішення багатьох проблем на Середньому Сході. «Важливо мати позитивні стосунки між Іраном та Саудівською Аравією, незважаючи на усі розбіжності між ними. Тертя між цими країнами дуже шкодять вирішенню конфліктів у Іраку, Сирії та Ємені», - підсумував очільник зовнішньополітичного відомства Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-