США будують авіабазу в Сирії

США будують авіабазу в Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати розпочали будівництво авіабази на північному сході Сирії для того, щоб посилити свою присутність на території країни у рамках боротьби з ІДІЛ.

Про це з посиланням на джерела серед сирійських військових повідомляє AFP.

За інформацією джерел видання, майже 100 "американських експертів", разом з підрозділами курдського ополчення розпочали будівництво злітно-посадкової смуги і відновлення  інфраструктури авіабази Рмеліян у провінції Хасакеш, яка раніше використовувалася у мирних цілях.

"Авіабаза буде використовуватись для вертольотів і вантажних літаків. Зараз злітна смуга вже має 2700 метрів у довжину і готова приймати літаки, які будуть перевозити техніку та боєприпаси", - цитує повідомлення Європейська правда.

Видання відзначає, що наразі у Пентагоні не підтвердили повідомлення, але повідомили, що американські військові не брали під контроль жоден з аеродромів у Сирії.

"Ніяких змін щодо чисельності американської місії в Сирії не відбулося", - додав прес-секретар центрального командування США полковник Пет Райдер.

Втім, за його словами "США постійно шукають шляхи для збільшення ефективності логістики та ротації особового складу своїх сил у Сирії", - відзначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-