Москва в Сирії переслідує чотири основні цілі – німецький експерт

Москва в Сирії переслідує чотири основні цілі – німецький експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Військовою кампанією в Сирії Москва переслідує відразу кілька важливих цілей, з яких експерт берлінського фонду "Наука і політика" Вольфганг Ріхтер виділяє чотири.

Їх він перерахував у коментарі кореспондентові Укрінформу в ФРН.

"У Росії в Сирії кілька інтересів", - каже Ріхтер. По-перше, вважає він, росіяни самі відчувають загрозу тероризму, "беручи до уваги той факт, що 20-25 відсотків населення країни – мусульмани".

По-друге, Москва хоче мати Сирію з діючими структурами державності, "яка відчуває все ще якусь дружелюбність до Росії". Це дозволить, на думку експерта, зберігати і підтримувати військові бази РФ в Латакії і Тартусі.

Третім і принциповим для Росії питанням є недопущення "ще однієї зміни режиму за допомогою сили ззовні". Причому в даному випадку Росія наполягає на тому, що саме вона діє "в дусі міжнародного права, а інші - ні".

Четверте, і, на переконання Ріхтера, можливо, найважливіше це те, що Кремль бачить у своїй участі "тактичну можливість прориву ізоляції і поверненню до якогось співробітництва у сфері безпеки, знову у складі міжнародної команди, повернення на міжнародну сцену на рівних зі США в якості дуже важливого партнера".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-