Лукашенко назвав «виклики», за яких застосує військову силу

Лукашенко назвав «виклики», за яких застосує військову силу

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтверджує миролюбну політику Білорусі, але водночас заявляє про рішучість у відстоюванні національних інтересів, у тому числі застосуванні військової сили.

Про це він заявив на засіданні Ради безпеки з питання розгляду Військової доктрини Білорусі, передає БЄЛТА.

"Ми з повною підставою можемо публічно підтвердити нашу миролюбну політику і відсутність ворожості до інших держав. Водночас заявити про рішучість у відстоюванні своїх національних інтересів. У тому числі, якщо знадобиться, із застосуванням усієї військової організації держави", - сказав білоруський лідер.

Лукашенко констатував, що пряма військова загроза Білорусі відсутня, проте "на перший план вийшли виклики іншого характеру".

"Активне використання механізмів "кольорових революцій" для скидання законної влади призвело до збільшення кількості збройних конфліктів. При цьому все частіше досягнення політичних цілей відбувається шляхом підривання держави зсередини", - відзначив Лукашенко.

Він також додав, що посилилися протиріччя між Російською Федерацією і державами - членами НАТО.

"Посилилися протиріччя між Російською Федерацією і державами - членами НАТО, якщо не сказати більше. І між ними опинилися ми, як між молотом і ковадлом", - сказав президент Білорусі.

За його словами, зберігається загроза глобальній і регіональній безпеці, при цьому подальша ескалація обстановки може мати непоправні наслідки як для Європи, так і усього людства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-