Криза біженців: членам ЄС слід тісніше співпрацювати – прем’єр Швеції

Криза біженців: членам ЄС слід тісніше співпрацювати – прем’єр Швеції

Укрінформ
Країнам-членам Європейського Союзу необхідно покращити взаємодію у питанні допомоги біженцям.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі висловив прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен.

"Коли біженці прибувають до ЄС, усім 28 країнам-членам слід співпрацювати, але поки ми цього не робимо. Є всього кілька країн, які підходять до цього найбільш відповідально, але в тривалій перспективі це неможливо буде підтримувати. Такий шлях є вкрай ризикованим, тож нам потрібна нова система", - сказав Левен.

За його словами, Швеція вже прийняла максимально допустиму для свого суспільства кількість біженців і розраховує, що ЄС загалом теж докладе зусиль до вирішення кризи.

"Протягом жовтня та листопада темп прибуття біженців до країн досяг рівня 500 тис. осіб на рік. Шведське суспільство не могло б із цим впоратися. У той же час мене дуже засмучує, що ЄС, із загальним населенням у 500 млн людей, міг би вирішити цю проблему, якби ми співпрацювали", - зазначив прем’єр. 

На його думку, Євросоюз має також докласти зусиль, аби створити біженцям гідні умови проживання у їх рідній країні. "Для Європи це дуже складна ситуація, з якою ми не можемо належним чином впоратися. Це криза, багато людей вимушені тікати, але ми маємо допомогти їм не робити цього. Це є одним із завдань ЄС", - підсумував Левен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-