У РФ пропонують рятувати рубль жорстким курсом - по 40 за долар

У РФ пропонують рятувати рубль жорстким курсом - по 40 за долар

Укрінформ
У Раді Федерації вважають, що Центральному банку необхідно відмовитися від конвертованості рубля і встановити його жорсткий курс по відношенню до долара та інших основних резервних валют, у цьому випадку курс може становити близько 40 рублів за долар.

Про це РИА Новости заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з економічної політики Сергій Калашніков.

"Виходячи з реальної купівельної вартості національної валюти на внутрішньому ринку, її курс може становити близько 40 рублів за долар", - вважає він.

За словами Калашникова, у разі, якщо в країні буде встановлено фіксований курс рубля, неодмінно виникне чорний ринок валюти. При цьому, вважає він, це буде мати для економіки менш згубний ефект, ніж спекуляції на вартості нацвалюти.

А якщо зазначені заходи не будуть прийняті, то, вважає Калашников, курс американської валюти зростатиме.

У Росії також згадали про перевірений спосіб боротьби з обвалами рубля. "Фінансова влада може повернутися до режиму рекомендації експортерам продати частину валютної виручки для стабілізації курсу рубля", - пише РБК з посиланням на джерело в уряді.

За його словам, цей механізм могли б обговорюватися на одній з нарад в уряді за участю глави ЦБ.

Про такі плани також чув банкір, якому розповіли співробітники ЦБ. Співрозмовник, близький до ЦБ, сказав, що цей механізм не скасовувався з минулого року у досі діє, і Центробанк може ним скористатися.

Як повідомлялося, під тиском здешевлення нафти рубль 21 січня продовжив зниження по відношенню до інших світових валют. Під час торгів на Московській біржі долар побив історичний рекорд у 85 рублів, а євро подолав черговий максимум з грудня 2014 року в 93 рубля. Нафта марки Brent при цьому торгується близько 28 доларів за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-