Європа та Китай хочуть залишити Лагард на чолі МВФ

Європа та Китай хочуть залишити Лагард на чолі МВФ

Укрінформ
Європейські країни та Китай підтримують кандидатуру Крістін Лагард на другий термін у кріслі виконавчого директора Міжнародного валютного фонду.

Як повідомляє телеканал BFM-TV, такою думкою на полях Всесвітнього економічного форуму у Давосі (Швейцарія) поділилися представники найбільших країн ЄС та Китаю.

«Німеччина, Франція, Велика Британія та Іспанія висловили підтримку Крістін Лагард у якості кандидатури на посаду виконавчого директора МВФ, нинішній термін якої закінчується 5 липня. Такої ж думки про неї і Китай», - повідомляє ЗМІ.

Своїми ідеями на користь підтримки Лагард очільники ЄС ділилися у кулуарах Давосу та на своїх сторінках у соцмережах після яскравого виступу Крістін Лагард на одній з робочих панелей ВЕФ. Зокрема, канцлер казначейства Великої Британії Джордж Осборн висловив своє захоплення керманичем МВФ, описавши її як «видатного лідера з баченням і кмітливістю» та спроможною спрямовувати глобальну економіку у русло розвитку.

Якості «розумного та успішного менеджера у важкі часи кризи» відзначив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле. Міністр фінансів Фінляндії Александр Стубб заявив, що Лагард «безумовно» отримає підтримку його країни на другий термін. «Лагард є дивовижним, професійним і справжнім чемпіоном з фінансових питань», - зазначив він в інтерв'ю Bloomberg Television.

За даними BFM-TV, країни-члени МВФ повинні ухвалити процес відбору кандидата на посаду виконавчого директора МВФ у березні ц.р. Претенденти на посаду мають бути висунуті до 10 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-