Протести в Молдові: Румунія закликала Кишинев до спокою

Протести в Молдові: Румунія закликала Кишинев до спокою

Укрінформ
МЗС Румунії поширило заяву, в якій закликає учасників антиурядових акцій протесту і політиків в Кишиневі проявити спокій і відповідальність після демократичного затвердження нового уряду Молдови.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми уважно стежимо за розвитком подій в Кишиневі. Закликаємо політиків і учасників акцій протесту до спокою і прояву відповідальності у зв'язку з демократичним процесом затвердження нового уряду, що відбувся в Кишиневі», - йдеться в заяві.

Наголошується також, що із затвердженням нового уряду Молдова знайде довгоочікувану стабільність і зможе спокійно розвиватися на шляху європейської інтеграції, на користь всіх громадян країни.

Нагадаємо: у Кишиневі після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіпа розпочалися масові акції протесту.  Частина мітингувальників увійшла до будівлі парламенту,  силоміць відібрали щити у кількох поліцейських і вивели правоохоронців з будівлі.

Мітингувальники, скандуючи «Ми народ!», «Зараз або ніколи!», вимагають дострокових парламентських виборів, закликаючи поліцейських перейти на їх сторону.

Тим часом члени нового уряду Молдови державній резиденції країни все ж принесли присягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-