В Росії заявили про розкриття вбивства Нємцова

В Росії заявили про розкриття вбивства Нємцова

Укрінформ
Голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін заявив, що вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова розкрите.

Про це повідомляє російське агентство «Інтерфакс» з посиланням на інтерв’ю Бастрикіна офіційній урядовій «Російській газеті», яке має бути оприлюднене в четвер, 21 січня.

"У 2015 році розкрито вбивство Бориса Нємцова, вбивство директора заводу "Кока-Кола" Дмитра Сошнева; вбивства "бандою ГТА" власників автотранспорту; викрита банду Інеси Тарвердієвої, що орудувала на території Ростовської області і Ставропольського краю і причетна до вбивства співробітника поліції Дмитра Чудакова, його дружини і двох малолітніх дітей на федеральній трасі "Дон", - сказав Бастрикін в інтерв'ю.

Нагадаємо: колишній боєць батальйону «Північ» Міністерства внутрішніх справ Чечні Руслан Мухудінов, якого слідство офіційно вважає можливим замовником і організатором убивства Бориса Нємцова, був водієм і особистим помічником колишнього командира батальйону «Північ» Руслана Геремеєва, що є особою, наближеною до голови Чечні Рамзана Кадирова. Родичі й однодумці Нємцова вважають, що Геремеєв причетний до вбивства.

20 січня російське агентство «РБК», посилаючись на «джерело, наближене до розслідування», повідомило, що слідство двічі намагалося висунути Геремеєву заочні обвинувачення, але щоразу постанови відмовлявся підписати сам Бастрикін, мотивуючи це браком доказів.

Як відомо, російського опозиційного політика Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року в самому центрі Москви, за кількасот метрів від стін Кремля. Наразі у справі арештовані п’ятеро людей, яким висунули обвинувачення у причетності до вбивства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-