Парламент Киргизії денонсує угоди з Росією про будівництво ГЕС

Парламент Киргизії денонсує угоди з Росією про будівництво ГЕС

Укрінформ
Парламент Киргизії денонсує угоди з Російською Федерацією про будівництво та експлуатації Верхньо-Наринського каскаду ГЕС і ГЕС Камбар-Ата - 1.

Рішення має бути прийнято на пленарному засіданні сьогодні, пише Інтерфакс.

"Сьогодні ми (депутати - ІФ) повинні проголосувати, схвалити чи ні дану денонсацію, у разі позитивного рішення у російської сторони буде час у шість місяців, щоб у свою чергу анулювати цю угоду чи ні", - сказав депутат фракції "Ата-Мекен" ("Вітчизна"), член міжнародного комітету з оборони Бахадир Сулейманов.

За його словами, парламентарям необхідно розібратися, наскільки ефективно використовувалися російські кошти, два транші по $30 мільйонів, з яких, за даними міністерства енергетики та промисловості Киргизії, були витрачені $37 мільйонів.

"Це питання необхідно розглянути хоча б тому, що були затримки з графіком робіт, є інформація, що самі роботи проводилися за завищеними тарифами і головне, якщо Киргизії доведеться повертати вже витрачені на проект і перші роботи гроші Росії, чи не ляже це тягарем на платників податків", - додав парламентарій.

В уряді Киргизії раніше заявили, що однією з причин рішення про денонсацію угод з РФ є відсутність рішень щодо фінансування проектів, також запропоноване російською стороною серйозне здорожчання кредитних коштів, які можуть бути залучені для будівництва ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-