На Тайвані вибори: на кону відносини з Китаєм

На Тайвані вибори: на кону відносини з Китаєм

Укрінформ
На Тайвані сьогодні, 16 січня, проходять вибори глави адміністрації острова і законодавчого органу.

На пост глави адміністрації острова претендують три кандидати: Чжу Лилунь від правлячої партії Гоміньдан, Цай Інвень від Демократичної прогресивної партії і Сун Чуюй від Першої народної партії, повідомляє Focus Taiwan.

На острові працює понад 15,5 тисячі виборчих дільниць.

«Трохи більше 18,78 мільйонів громадян мають право голосу в 22 містах і повітах країни», - повідомили в центральній виборчій комісії.

Офіційні підсумки виборів будуть опубліковані протягом семи днів, неофіційні будуть відображені в результатах вечірніх екзит-полів вже в суботу.

Від результатів сьогоднішних виборів будуть залежати подальші відносини острова з материковим Китаєм. Вони поліпшилися після приходу до влади в 2008 році адміністрації на чолі з Ма Інцзю від партії Гоміньдан. Тоді увага була зосереджена на економічному зближенні за умови збереження політичного статус-кво. Перемога Чжу Лилунь дасть змогу продовжити цю політику, але поки що він другий у перегонах за результатами опитувань.

Перше місце у Цай Інвень. Опозиціонерку були готові підтримати приблизно 48% виборців. 

Якщо ці дані підтвердяться результатами виборів, новим главою адміністрації Тайваню стане представник опозиційної ДПП, яка виступає за проголошення незалежності острова від материкового Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-