Газпром розірвав газовий контракт з Туркменістаном

Газпром розірвав газовий контракт з Туркменістаном

Укрінформ
"Газпром" в односторонньому порядку розірвав 25-річний газовий конракт з Туркменістаном.

Державний концерн «Туркменгаз» заявив, що «Газпром експорт» офіційно повідомив «Туркменгаз» про дострокове припинення в односторонньому порядку угоди купівлі-продажу газу з 1 січня 2016 року. Про це повідомляє електронна газета нафтогазового комплексу Туркменістану.

4 січня 2016 року прес-служба «Туркменгазу» опублікувала прес-реліз, в якому, зокрема, було сказано про те, що «Газпром експорт» повідомив туркменську сторону про припинення прийому туркменського природного газу в січні 2016 року.

Таку інформацію «Туркменгаз» поширив після того, як агентство «Інтерфакс» з посиланням на так звание «джерело, близьке до переговорів» опублікувало повідомлення про те, що «Газпром», нібито, запропонував «Туркменгазу» ввести контрактну паузу у закупівлях газу на 2016 рік».

Як відомо, У 2003 році Росія і Туркменістан уклали угоду терміном на 25 років з постачання 70-80 млрд куб. м газу щорічно. У 2006-2008 роках Росія викуповувала весь вироблений Туркменістаном газ. Втім, згодом скоротила закупівлі до 10 млрд куб. м на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-