Швейцарія слідом за Данією забиратиме цінні речі у біженців

Швейцарія слідом за Данією забиратиме цінні речі у біженців

Укрінформ
Біженці, які прибувають у Швейцарію, мають віддати цінності вартістю понад 1 тис. швейцарських франків в обмін на їхнє утримання.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на телемовника SRF.

Така практика перекликається із контроверсійним законопроектом, який обговорюють у парламенті Данії, котрий передбачатиме конфіскацію цінних речей у біженців, що прибувають в країну.

"Якщо у вас є цінності вартістю більш як 1 тис. швейцарських франків, після приїзду у центр необхідно віддати ці речі в обмін на прийом", - зазначається у листівці, показаній у програмі 10 vor 10 мовника SRF.

Телемовник відзначає, що представники міграційних служб країни вважають такий крок виправданим, оскільки закон закликає біженців за можливості допомагати у їхньому прийомі та утриманні.

Як зазначає видання, раніше кілька організацій, включаючи Управління верховного комісара ООН у справах біженців розкритикували ініціативу Данії прийняти законопроект, яким пропонується конфісковувати у біженців цінні речі та готівку для оплати їх проживання в країні, а також інші ініціативи, що ускладнять отримання статусу біженця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-