В посольстві України не впевнені, що загиблий у Французьких Альпах є українцем

В посольстві України не впевнені, що загиблий у Французьких Альпах є українцем

Укрінформ
Українське громадянство загиблого у Французьких Альпах разом з тьома студентами туриста, як повідомляли місцеві ЗМІ, наразі не підтверджується.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомив перший секретар відділу консульсько-правових питань посольства України у Франції Олександр Плодистий.

«Ми зв‘язалися з представниками місцевої поліції департаменту Ізер. Вони лише назвали  нам прізвище загиблого, яке має скоріше балканське походження, та сказали, що він є українцем. Жодних даних особистих документів наразі поліція не представила, тому існують підстави сумніватися в українському громадянстві загиблої особи», - сказав дипломат.

Разом з тим, за його словами, ситуація перебуває на контролі консульського відділу посольства України у Франції.

«Ми обов‘язково повідомимо вам нові подробиці», - додав Плодистий.

Раніше повідомлялося, що в результаті сходження лавини на одному зі схилів Французьких Альп на висоті 3,6 тис м над рівнем моря загинули три студенти Ліонськох вищої школи та іноземець, ймовірно, українець. Ще двоє студентів зникли безвісти, їх шукають рятувальники.

Вчитель та п‘ять французьких студентів, що у складі групи вийшли на заборонений маршрут, перебувають у лікарні Гренобля. Троє з них у тяжкому стані. На місці трагедії працює 60 рятувальників, кінологи з собаками та два вертольоти.

Свідки відзначають, що лавина, яка забрала життя щонайменше чотирьох людей була 20 м завширшки, 100 м висотою та 300 м у довжину. Уникнути її було дуже складно, зважаючи на рельєф місцевості. Її сходження спричинив сильний вітер.

Нагадаємо: цього року у Французьких Альпах внаслідок сходження лавин загинуло чотири особи 3 та 5 січня. Зокрема, це два литовських лижника, чех та іспанка. Торік тут загинуло 6 французьких альпіністів.

Найсмертоноснішою лавина у цих місцях була 10 лютого 1970, вона забрала життя 39 осіб та 16 квітня 1970 року - 74 осіб, у т.ч. 56-ти дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-