Російський суд визнав законними дії Слідкому РФ щодо катастрофи А321

Російський суд визнав законними дії Слідкому РФ щодо катастрофи А321

Укрінформ
Басманний суд Москви визнав законними дії голови Слідкому РФ Олександра Бастрикіна у справі про авіакатастрофу А321 над Сінаєм.

Про це повідомляє ТАСС.

"У скарзі Трунов просив суд визнати бездіяльність голови СК і зобов'язати його відповісти на заяви потерпілих. За словами Трунова, щодо Бастрикіна було подано два звернення: одне стосується самої кримінальної справи, її номера і даних слідчого, друге - питання притягнення до кримінальної відповідальності співробітників страхової компанії "Інгосстрах". За даними адвоката, вони обманним шляхом отримували з родичів загиблих заяви, що обмежують їх право на звернення до суду з метою отримання компенсації", - йдеться у повідомленні.

Водночас у прес-службі СК РФ раніше повідомляли, що "в Головному слідчому управлінні СК розглянуто два звернення адвоката Трунова, подані ним 30 листопада у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи, і на них заявникові дані відповіді".

Крім того, в СК повідомляли, що "у рамках розслідування кримінальної справи про катастрофу літака A-321 в Єгипті від родичів загиблих в авіакатастрофі на адресу слідства не надходило заяв про допуск адвоката Трунова як їх представника".

У результаті катастрофи в Єгипті над Сінаєм 31 жовтня 2015 року літака авіакомпанії "Когалимавіа", який виконував рейс Шарм-еш-Шейх - Санкт-Петербург, загинуло 224 людини. СК розслідує кримінальну справу за статтями 263 і 238 ("Порушення правил безпеки руху й експлуатації повітряного транспорту" і "Надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки, що призвело до смерті двох або більше осіб") Кримінального кодексу РФ. Як заявив у листопаді голова ФСБ РФ Олександр Бортніков, причиною катастрофи А321 став теракт, вчинений за допомогою саморобного вибухового пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-